Seksueel misbruik

Seksueel misbruik is een vreselijke daad die diepe wonden achterlaat, niet alleen op emotioneel en mentaal vlak, maar ook op fysiek en energetisch niveau. Het heeft een verwoestend effect op het lichaam en kan leiden tot langdurige trauma’s en problemen met seksuele intimiteit.

Niet alleen de gebeurtenis zelf laat een diepe wond achter, maar ook alles daarna. Je vrouwelijkheid word je afgenomen, je moet je seksualiteit opnieuw ontdekken en ook jezelf. Je lichaam voelt niet meer van jou en zo zijn er nog zat dingen waar je tegen aan loopt. 

Vaak geef je jezelf de schuld van wat er is gebeurd of voel je veel schaamte om er over te praten. Je kunt andere gedragingen hebben, zoals andere heel erg pleasen of je hebt een andere houding naar mensen die dichtbij willen komen. 
Vaak wordt het proces na de gebeurtenis onderschat of vergeten. Want buiten het trauma, de gebeurtenis verwerken, begint eigenlijk pas het proces. Eerst maak je ruimte in je hoofd door het verwerken van het seksueel misbruik. Maar hoe kom je weer in contact met je lichaam? Hoe kun je je weer kwetsbaar opstellen? Hoe kom je weer in contact met je seksualiteit? 

Het lichaam onthoudt het trauma van seksueel misbruik op een diep niveau, zelfs als het bewustzijn er niet altijd toegang toe heeft. Dit kan zich manifesteren in fysieke symptomen zoals chronische pijn, spanning, ongemak tijdens seksuele activiteiten en problemen met intimiteit en vertrouwen.

Op energetisch niveau kan seksueel misbruik de natuurlijke stroom van energie in het lichaam verstoren, waardoor blokkades ontstaan die de levenskracht belemmeren. Deze blokkades kunnen zich uiten in gevoelens van schaamte, schuld, angst en verwarring, waardoor het moeilijk wordt om een gezonde relatie met je eigen seksualiteit en die van anderen te ontwikkelen.

Het is belangrijk om te erkennen dat de impact van seksueel misbruik vaak diepgeworteld is in het onderbewustzijn en dat het tijd en moed vergt om deze trauma’s te helen. Het is essentieel om hulp en ondersteuning te hebben om dit proces te begeleiden en te genezen.

Het is ook belangrijk om te weten dat je niet alleen bent en dat er hulp beschikbaar is. Wees mild voor jezelf en weet dat je recht hebt op een gezonde en liefdevolle relatie met je eigen lichaam en seksualiteit.

Laat seksueel misbruik niet langer de controle over je leven hebben. Zoek hulp, sta jezelf toe om te helen en herstel je verbinding met je lichaam, je energie en je seksualiteit. Je verdient het om gezond en gelukkig te zijn.